Volg ons ook op:MTV Middelburg beschikt over een breed aanbod van lessen, waarin allerlei disciplines worden aangeboden.
Het complete lesaanbod bestaat uit:

     - Ouder / peutergym
          - Kleuters
            - Nijntje beweegdiploma
               - Turnen Jongens
                    - Turnen Meisjes
                         - Top en wedstrijdsport
                              - Jazzdans / streetdance
                                   - Springgroep
                                        - Recreatie


Om een compleet overzicht wanneer welke lessen gegeven worden kunt u hier het lesrooster vinden.

Ouder / Peutergym                                                                                               Terug naar boven

De allerkleinsten kunnen bij MTV samen met hun mama, papa, opa of oma komen sporten (bewegen).
De peuters mogen al komen als ze 1 jaar zijn en zelfstandig kunnen lopen.

Na een inleiding met muziek kunnen de peuters zich naar harte lust uitleven met klimmen, rollen, springen, zwaaien, schommelen enz. De ouders helpen en ondersteunen, maar zij spelen ook met hun kind. Want het is natuurlijk leuker als een weggerolde bal weer terug komt.
Er is een groep ouder/peuter gym in de Sprong in Middelburg op zaterdagmorgen (10.00 - 11.00 uur) en in het Kroonjuweel in Souburg ook op zaterdagmorgen (9.00 - 10.00 uur).

Voor vragen kunt u een e-mail sturen naar
info@mtvmiddelburg.nl   Kleuters                                                                                                              Terug naar boven

De lessen zijn bedoeld voor jongens en meisjes van 4 en 5 jaar.

Ze leren spelenderwijs omgaan met de toestellen en de basisvaardigheden van het turnen. Ze doen dingen zoals klimmen, rollen, duikelen, zwaaien, schommelen, gooien, vangen, springen, rennen, balanceren en nog veel meer!

Heeft u nog vragen? Kunt u altijd een e-mail sturen naar
info@mtvmiddelburg.nl   Nijntje beweegdiploma                                                                                   Terug naar boven

Het Nijntje Beweegdiploma is een serie beweeglessen waarin je kind wekelijks speelplezier heeft en tegelijkertijd alle essentiële basisvormen van bewegen leert. Kortom, het is een combinatie van plezier met een flinke dosis gezonde ontwikkeling.

In de lessen van het weegdiploma kunnen peuters en kleuters naar hartenlust balanceren, rollen, huppelen, klauteren, springen, zwaaien, vangen, gooien en schoppen.

Alle basisonderdelen van bewegen komen aan bod via leuke oefeningen en spelletjes. Zo leert jouw kind op een verantwoorde manier bewegen met veel variatie!

MTV heeft op twee locaties lessen voor kinderen van 0-5 jaar waar de Nijntje les wordt gegeven.
Zaterdag van 10.00-11.00 uur in sporthal De Sprong, De Aanloop 1 in Middelburg
Zaterdag 9.00-10.00 in het Kroonjuweel in Oost Souburg

Meedoen ?

Het Nijntje Beweegdiploma bestaat uit twee series van 20 lessen voor kinderen van 2 t/m 5 jaar. Het programma is zorgvuldig samengesteld door de KNGU en wordt alleen gegeven door speciaal opgeleide trainers. Na het doorlopen van de lessen ontvangt jouw kind het Nijntje Beweegdiploma. Daarop staat waar je zoon of dochter allemaal mee heeft geoefend.

Heeft u nog vragen? Kunt u altijd een e-mail sturen naar
info@mtvmiddelburg.nl  Turnen Jongens                                                                                                 Terug naar boven

Ook voor jongens turnen kunt u bij MTV terecht. Deze afdeling is verdeeld over 3 groepen per leeftijd en niveau. Wij zijn vooral bezig op recreatief niveau, zodat er ook altijd ruimte is voor een spelletje, maar er wordt ook gewerkt aan je spieren en conditie.

De jongens krijgen les op de turntoestellen zoals, rekstok, ringen, lange mat, paard voltyge, brug gelijk en sprong. Iedere jongen wordt op zijn eigen niveau benaderd en leert onderdelen aan die voor hem mogelijk zijn. Uiteraard beginnen wij als leiding bij de basis en als dit goed gaat wordt het steeds moeilijker, zoals het aanleren van de salto in zowel de rekstok, ringen, lange mat en de brug gelijk. En ongeveer om de 6 weken hebben wij een leuk recreatief uur, hier worden dan de spring toestellen; zoals: airtumbling, dubbele - minitramp - grote trampoline gedaan.

De jongens vanaf 8 jaar doen 1 keer per jaar mee aan de dorpenwedstrijd (JeugdTurnCompetitie), één wedstrijd tegen andere verenigingen van Walcheren. Ook doen alle leden mee aan de jaarlijkse clubkampioenschappen van MTV. Beide wedstrijden zijn altijd heel leuk om aan mee te doen en als ouders om er te komen kijken.

Mocht dit je interesse hebben gewekt, kunt je altijd langs komen tijdens een van de lessen of informeren via het volgende mail adres jongens@mtvmiddelburg.nl


Jaap Lindenberg namens de jongensleiding.Turnen Meisjes                                                                                                    Terug naar boven

Van gewoon lekker bewegen tot topturnen, het kan allemaal bij ons.
Als nieuw lid in Middelburg kom je in de basisgroep. Je gaat kennismaken met de turntoestellen en stap voor Stap Basistechnieken aanleren. Dat doe je in je eigen tempo
en als de leiding ziet dat je het goed doet kan je zelfs tijdens het seizoen doorschuiven naar een groep met een hoger niveau. Dat kan 1 uur of zelfs 4 Uur per week zijn. De meisjes van 6 en 7 jaar gaan dan eerst naar de Voorbereidingsgroep op zaterdag, dat is
2 uur in de week.


In de basisgroep kun je meedoen aan de JeugdTurnCompetitie (op Walcheren), dat is een wedstrijd waar je nooit een onvoldoende voor je oefeningen krijgt. Als je turnt op een hoger niveau dan doe je mee aan regionale wedstrijden, daar moet je bepaalde onderdelen/oefeningen kunnen om mee te mogen doen.


Ben je echt een natuurtalent dan kom je bij de afdeling Topsport. Daar train je 8,5 tot 10,5 uur per week en ga je naar landelijke wedstrijden.


In het lesrooster staan alle lessen vermeld. Iedereen is van harte welkom om eens te komen kijken of direct mee te doen.

Voor nadere informatie vooraf kan de hoofdleiding worden benaderd: Linda Loesberg voor de recreatie/basisgroepen meisjes@mtvmiddelburg.nlTop en Wedstrijdsport                                                                                     Terug naar boven

De groep top- en wedstrijdsport is het hoogst haalbare binnen de vereniging op het gebied van het dames turnen. De turnsters trainen dan ook 3 tot 4 keer in de week en nemen landelijk deel aan de wedstrijden in de 1ste, 2deen 3de (alleen bovenbouw) divisie.

De groep bestaat uit zo’n 15 turnsters in de leeftijd van 7 tot 15. Zij worden begeleid door 1 trainer en 2 trainsters.

Om deel te mogen nemen binnen deze groep zul je geselecteerd moeten worden uit de vooropleiding waar mensen met potentie en talent zullen worden doorgestuurd naar de top- en wedstrijdsport.

Dit is dus geen groep waar je zomaar zonder ervaring binnen kan stappen.

Voor nadere info: Jeannot Stroosnijder wedstrijdsport@mtvmiddelburg.nlJazzdans / streetdance                                                                                     Terug naar boven

Kom dan bij Dance MoTiVation. De dansafdeling van MTV.

We hebben voor iedere leeftijd wel een groep. Te beginnen vanaf 6 jaar tot 60+ (dansen is tenslotte niet aan leeftijd gebonden). Het accent bij de kleuters ligt meer op het lekker bezig zijn op muziek en op een speelse manier aan leren van basisvormen van de dans. Bij de wat oudere groepen worden de basisvormen verder uitgewerkt en ligt het accent meer op streetdance jazzdans. De damesgroepen doen vnl jazzdans.


Het belangrijkste voor ons is; op een verantwoordde manier de spieren en gewrichten te trainen en zo samen tot een leuke dans te komen. Hierbij staat het plezier in bewegen ten aller tijden op de voorgrond.
De meeste groepen doen mee aan de demodagen, die door de regio georganiseerd worden. Gezellige happenings, waarbij groepen van andere verenigingen ook hun dansen laten zien.


We sluiten het seizoen ieder jaar af met een voorstelling in een echt theater. Iedereen laat zien wat ze dit seizoen geleerd hebben in een spetterende dansshow.


Lijkt dit wel wat voor jou, informeer dan bij de hoofdleiding jazz Marja Villée - tel;0118-633969 of email; dancemotivation@mtvmiddelburg.nl wanneer en waar de lessen zijn.Springgroep                                                                                                         Terug naar boven

Wil jij ook de kick beleven van het maken van een salto?
Kom dan springen bij de springgroep.


Vanaf 8 jaar ben je van harte welkom. Op woensdag avond springen de jongens op alle niveaus en alle leeftijden en de meisjes van het recreatieve C niveau. Op de vrijdag hebben de meisjes wedstrijdgroepen les. Deze groepen hebben een hoger niveau en nemen deel aan landelijke wedstrijden.


We springen niet alleen op de minitrampoline maar ook op de Airtrack / airtumbling baan (een opblaasbare lange mat) en over een springtoestel zoals een kast, pegases of tafel.
In teamverband van maximaal 9 personen, wordt er deelgenomen aan wedstrijden op verschillende niveaus in verschillende leeftijdsgroepen. Dit kan op regionaal niveau, zuid-west Nederland, of oplandelijk niveau.
Ook geven we groepsdemonstraties bij verschillende festiviteiten.


Wil je meer informatie of een les bijwonen? Neem contact op met de hoofdleiding springgroep Iris den Engelsman email springgroep@mtvmiddelburg.nlRecreatie                                                                                                               Terug naar boven
MTV heeft diverse recreatiegroepen waar lekker wordt gesport zonder wedstrijdelement.

Zo is er in Souburg een gezellige 55+ groep waar "bewegen" het hoofddoel is. Volleyballen doen we ook bij MTV. De jeugdraad organiseert zelfs ieder jaar een toernooi. Zowel in de Zandkuil in Middelburg als in Souburg kan met terecht.

In het lesrooster staan alle lessen vermeld. U kunt er gewoon binnenlopen en een kijkje nemen, of nog beter: sportkleding meenemen en direct meedoen.

Voor verder vragen kunt u terecht bij: recreatie@mtvmiddelburg.nl
SPONSOREN:
     
     
     
     
  

Copyright ©
MTV Middelburg aangesloten bij de KNGU
- All rights reserved - Privacy beleid - webmaster@mtvmiddelburg.nl